To 2018 κατέθεσα μαζί με τους Υπ. Διδ. κ. Καρυωτάκη και κα. Σαρίδου πρόταση για να διεκδικήσουμε το Βραβείο Ιωάννη –Ίωνος Τσατσαρώνη της Ακαδημίας Αθηνών, για πρωτότυπη αδημοσίευτη μελέτη με θέμα «Το άρθρο 3 του Συντάγματος και Σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας – Σχολιασμός de lege lata και de lege ferenda». Το βραβείο όμως δεν το λάβαμε.
Στα χέρια μας όμως είχαμε μια επιστημονική έρευνα στα Ελληνικά που τελικά δημοσιεύθηκε το 2019 στο διεθνές αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό KOME (Q3 στη βαθμολογία του Scimago το 2017 και στη θέση 204 παγκόσμια στη κατηγορία της επικοινωνίας) στην Αγγλική γλώσσα (double peer blind review).
Ο τίτλος της εργασίας τελικά έγινε: “A case study in news articles, users comments and a Facebook group for Article 3 of the Greek Constitution”. Η πρωτοτυπία της εργασίας αφορά αρχικά στο θέμα αλλά από την πλευρά της δημοσιογραφίας και επικοινωνίας. Πραγματοποιήθηκε θεωρητική ανάλυση του τι συμβαίνει στον Ελλαδικό χώρο και πως διαμορφώθηκε το Άρθρο 3 και στη συνέχεια στο ερευνητικό μέρος είχαμε στην ουσία 3 διαφορετικές έρευνες. Αρχικά, έρευνα στους δημοσιογραφικούς διαδικτυακούς τόπους από το 2010 μέχρι το 2018 (18 χρόνια) όσον αφορά τα άρθρα που τα ίδια τα μέσα έχουν δημοσιεύσει σχετικά με το θέμα στους διαδικτυακούς τόπους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μελέτη στα σχόλια των χρηστών σχετικά με αυτά τα δημοσιογραφικά άρθρα και τέλος, έγινε μια έρευνα με διαδικτυακό ερωτηματολόγιο σε ένα κλειστό group στο Facebook (Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) για να δούμε και τις απόψεις της συγκεκριμένης ομάδας. Όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς χρηματοδότηση εκτός από τον κ. Καρυωτάκη που λαμβάνει υποτροφία για το διδακτορικό του.
Την εργασία μπορείτε να τη διαβάσετε αφού πατήσετε παρακάτω: Karyotakis, M.-A., Antonopoulos, N., & Saridou, T. (2019). A case study in news articles, users comments and a Facebook group for Article 3 of the Greek Constitution.